معجزه عسل

محققان به تازگي دريافته‌اند ماليدن عسل روي زخم افراد ديابتي مي‌تواند از قطع شدن عضو عفوني شده جلوگيري کند. اين تنها يكي از خواص اين ماده طبيعي شفابخش است.

عسل ترکيبي از قندها (فروکتوز و گلوکوز و…)، ويتامينهاي ب6، ث، تيامين، نياسين، ريبوفلاوين، اسيد پانتوتنيک، کلسيم، مس، آهن، منيزيم، منگنز، فسفر، پتاسيم، سديم و روي است.

اين معجون تندرستي داراي آنتي اکسيدانهاي زيادي است و در قرآن کريم هم از آن به عنوان ماده‌اي شفابخش براي درمان بيماري‌ها ياد شده است.

نمي‌توان فهميد انسان اولين بار در چه زماني عسل را کشف کرد. اما مي‌توان گفت انسان از سالها سال قبل از اين ماده به عنوان يک غذاي انرژي بخش و شيرين کننده طبيعي و حتي براي درمان بيماري استفاده مي‌کرده.

محققان به تازگي دريافته‌اند ماليدن عسل روي زخم افراد ديابتي مي‌تواند از قطع شدن پاي عفوني شده جلوگيري کند.

يکي از پزشکان دانشگاه ويسکانسين که چند نفر از بيماران ديابتي خود را به همين روش از قطع عضو نجات داده بود، آزمايش جديدي براي توسعه همه جانبه درمان با عسل را آغاز کرده است. او 6 سال پيش، پس از اينکه به روشهاي معمول نتوانست زخم پاي يک بيمار 79 ساله را درمان کند تصميم گرفت درمان با عسل را امتحان کند.

جالب است بدانيد زخم آن مرد بدون اينکه آنتي بيوتيک ديگري مصرف کند خيلي زود بهبود يافت و همين باعث شد که او تصميم به بررسي اثر عسل در درمان زخم ديابتي‌ها بگيرد.

عسل برضد ميکربها

عسل، به علت کم بودن رطوبت و فعاليت آب آن(همان چيزي که به اثر اسمزي معروف است)، مانع رشد قارچ و به خصوص باکتريها مي‌شود. بعضي از دانشمندان معتقدند خاصيت اسيدي عسل (2/3 تا 5/4 =ph) باعث خاصيت ضد ميکروبي آن است و عده ديگر اين اثر را به پراکسيد هيدروژن نسبت مي‌دهند. تشکيل اين ماده به دليل وجود «اسيد گلوکورونيک» است که خاصيت ضدباکتريايي به آن داده. جالب اين جاست که حتي در صورت رقيق شدن عسل با آب، به دليل وجود آنزيم گلوکوز اکسيداز؛ پراکسيد هيدروژن آزاد شده و اثر ضدميکروبي عسل از بين نمي‌رود.

حتي در مطالعه‌اي عسل جهت درمان عفونت پوستي بعد از سزارين يا هيستركتومي هم به كار رفته و باعث بهبود سريعتر و عوارض كمتري شده. در حالي كه دانشمندان هنوز در مورد خواص درماني عسل در حال بررسي و تحقيق هستند، برخي از شركتها، در حال ساختن تيوپ‌هايي محتوي عسل استريل شده و باندهاي آغشته به عسل استريل شده براي كاربرد عسل در مداواي زخم‌ها هستند.

لازم است بدانيد محققان هشدار مي‌دهند، مردم براي مداواي زخم خود از مغازه‌ها عسل نخرند چون قرار گرفتن در دماي گرم و نامناسب، خواص ضد باكتري آن را احتمالاً از بين برده و اين افراد بايد تحت مداواي پزشك متخصص قرار گيرند.

عسل و درمان آسيب‌هاي چشم

با توجه به خواص ضد ميكروبي ثابت شده در عسل و اثرات مفيد آن در سوختگي و عفونت پوست؛ در مؤسسه رازي بررسي جديدي روي ترميم آسيب‌هاي چشم مانند نقص اپيتليوم قرنيه در خراش قرنيه و سوختگي شيميايي چشم صورت گرفت و مشخص شد كه عسل در ترميم اين آسيب هم به طور محسوسي مؤثر است.

عسل، درمان گرفتگي رگ‌هاي خوني

مصرف روزانه 4 قاشق عسل از گرفتگي رگ‌هاي خوني جلوگيري مي‌كند. به گفته محققان در نشست سالانه انجمن شيمي‌دانان آمريکا، كسي كه روزانه 4 قاشق عسل مصرف كند، از خواص آنتي اکسيداني عسل بيشتر بهره خواهد برد. آنتي اكسيدان ماده‌اي است كه از بافت‌هاي بدن در مقابل راديکالهاي آزاد محافظت کرده و از گرفتگي رگ‌هاي خوني جلوگيري مي‌كند.

براساس اين گزارش، محققان به مرداني كه بين 18 تا 68 سال سن داشتند به مدت 5 هفته، هر روز يك ليوان آب با 4 قاشق عسل دادند و مشاهده كردند آنتي اكسيدان آنها بيشتر از ديگران است.

عسل، داروي زخم‌معده

عسل به دليل غلظت بالايش مي‌تواند در معده با اسيد مخلوط شده و غلظت آن را کم کند. در ضمن گروهي از محققان متوجه شدند که عسل خاصيت ضد باکتريايي دارد.

همان طور که مي‌دانيد نوعي باکتري به نام هليکو باکترپيلوري عامل اصلي زخم‌هاي گوارشي است.

يك قاشق چاي خوري عسل طبيعي در معده خالي مي‌تواند مانع رشد اين باكتري خطرناك شود. در ضمن چون قند عسل توسط زنبور قبلاً هضم شده نسبت به ساير قندها، ساده‌تر در معده انسان هضم مي‌شود.

عسل، درمان آلرژي

تحقيقات نشان داده استفاده از عسلي که از گلهاي يک منطقه تهيه شده مي‌تواند آلرژي فصلي (که در اثر گرده گياهان ايجاد مي‌شود) را در ساکنين آن منطقه درمان کند. محققان علت را به وجود گرده‌هاي گل در عسل نسبت مي‌دهند. در ضمن به تجربه مشخص شده که خوردن مخلوط ليموترش و عسل در آب ولرم مي‌تواند به تسکين گلودرد و کاهش التهاب آن کمک کند.

عسل عليه سرطان

با توجه به نتايج به دست آمده از تحقيقات عسل داراي ماده آنتي اکسيدان به نام پلي فنول است که مي‌تواند به پيشگيري از تخريب بافت کولون (کوليت)کمک کند.

در ضمن اين ماده جمعيت باکتريهاي مفيد روده را هم زياد کرده و بدين وسيله موجب تقويت سيستم ايمني بدن، کمک به هضم، کاهش کلسترول و پيشگيري از سرطان روده بزرگ مي‌شود.

منبع : همشهري

Share
One response... add one

جالببود راه شناسايي عسل طبيعي چيست؟ چراعسلفرمول خاصي ندارد؟

[پاسخ]

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *