رشته مهندسی فناوری اطلاعات، زیرمجموعه گروه فنی در دانشگاه محسوب میشود. این رشته دانشی را به مخاطب منتقل میکند که طی آن روشهای جمعآوری اطلاعات، استفاده و انتقال آن میسر شود.
مطالعه، طراحی، ساخت، راهاندازی، نگهداری سیستمهای سختافزاری
و نرمافزاری، جمعآوری، سازماندهی، طبقهبندی و انتقال اطلاعات مهمترین اهدافی
است که مهندسی فناوری اطلاعات آن را دنبال میکند. مهمترین توانمندی دانشآموختگان
این رشته، استفاده صحیح و بهرهبرداری بهموقع از اطلاعات است. هسته اصلی این رشته
را مهندسی کامپیوتر بهویژه گرایش نرمافزار تشکیل میدهد.
در عصری که بهسر میبریم فناوری اطلاعات یکی از عمدهترین محورهای تحول و توسعه در دنیا محسوب میشود. امروزه دستاوردهای ناشی از فناوری اطلاعات چنان با زندگی مردم تلفیق شده است که توقف در مسیر آن باعث ایجاد اختلال در جامعه و حتی رفاه و آسایش مردم میشود. از اینرو بسیاری از کشورها جهت عمومیت بخشیدن به استفاده از فناوری اطلاعات دست به اقدامات خرد و کلانی زدهاند که آموزش آکادمیک فناوری اطلاعات یکی از این موارد است.
در کشور ما نیز در راستای ایجاد تغییرات بنیادین و منطقی و دستیابی به نیروهای متخصص و کارآمد رشته فناوری اطلاعات بهصورت متمرکز و غیرمتمرکز در مراکز آموزش عالی از جمله دانشگاهها ارایه میشود. در واقع میتوان گفت ورود رشته IT به مجموع رشتههای ارایه شده در دانشگاههای کشور به ابتدای سال 1380 و همزمان با اوج گرفتن مباحث مربوط به فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطاتی در ایران بازمیگردد. اما در سال 1381 بود که رشته مهندسی فناوری اطلاعات بهطور رسمی در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد مورد پذیرش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار گرفت. به گونهای که رشته مهندسی فناوری اطلاعات در پایه لیسانس بهطور همزمان در سه دانشگاه علم و صنعت، امیرکبیر و شیراز تدریس شد. از آن پس تاکنون رشته IT در مقاطع تحصیلی مختلف و توسط دانشگاه دولتی و غیردولتی به متقاضیان یادگیری این علم آموزش داده میشود و علیرغم نوپایی خود از طرفداران قابل توجهی برخوردار است. لذا آنچه در این گزارش مورد بررسی قرار میگیرد آشنایی با رشته مهندسی فناوری اطلاعات، پرداختن به چگونگی امکانات لازم و نقاط ضعف و چالشهای موجود در مسیر ارایه این رشته است.
ماهیت رشته فناوری اطلاعات
پیش از هر چیز بهتر است ابتدا به ماهیت رشته فناوری اطلاعات در ایران بپردازیم. رشته IT در ایران ماهیتی میانرشتهای دارد. به این مفهوم که رشتهای خالص نیست و از تلفیق رشتههایی نظیر مدیریت، مهندسی صنایع، مهندسی الکترونیک و مهندسی کامپیوتر بهویژه نرمافزار بهوجود آمده است.
ماهیت میانرشتهای فناوری اطلاعات باعث شده است هماکنون دانشگاههای مختلفی چون تربیتمدرس، خواجهنصیر، تهران، امیرکبیر، شریف و علم و صنعت در مقطع کارشناسی ارشد، برخی دانشکدههای فنی دانشگاه آزاد و سراسری در مقطع کارشناسی و دانشگاههای علمی–کاربردی و پودمانی در مقطع کاردانی به ارایه این رشته بپردازند.
بر اساس این گزارش رشته فناوری اطلاعات در دوره کاردانی بیشتر به ارایه کردن مسایل مربوط به وب میپردازد. در دوره کارشناسی نیز متقاضیان را با عملیات شبکه و امور اجرا کردن آن در سازمانها آشنا میکند و در پایان این دوره، اندکاندک وارد مباحث مدیریت پروژه میشود. البته قابل ذکر است کارشناسی ارشد IT دارای گرایشهای عمدهای نظیر تجارت الکترونیکی، سیستمهای چندرسانهای، مدیریت سیستمهای اطلاعاتی، امنیت اطلاعات، شبکههای کامپیوتری و مهندسی فناوری اطلاعات است که برخی از این گرایشها در دانشگاههای ایران ارایه میشود.
در دوره کارشناسی ارشد نیز ضمن تکمیل مدیریت پروژه به ارایه راهحلهای مناسب برای مسایل پیچیده سازمانی میپردازد. هرچند مقطع دکترای فناوری اطلاعات در ایران ارایه نمیشود، اما انجام امور تحقیقاتی و دستیابی به نظریههای جدید از محورهای اصلی در این مقطع محسوب میشود.
دروس رشته فناوری اطلاعات
مرور سرفصل دروس رشته فناوری اطلاعات نشان میدهد اجرای برخی اصول قانون اساسی در راستای سازماندهی اطلاعات، چگونگی بهرهبرداری کیفی از دادهها و یکپارچهسازی و انتقال سریع آنها از جمله محورهایی بوده که در تعیین دروس این رشته مدنظر قرار گرفته است.
بر اساس این گزارش، رشته IT نیز مانند بسیاری رشتههای دیگر دارای دروس پایه، اصلی، تخصصی و عمومی است. دروس پایه در مقطع کارشناسی معمولا شامل ریاضی، معادلات دیفرانسیل، آمار و احتمالات مهندسی، فیزیک و کارگاه عمومی است. دروس اصلی شامل ساختمانهای گسسته، مبانی کامپیوتر و برنامهسازی، زبان ماشین و برنامهنویسی سیستم، ساختمان دادهها، مدارهای منطقی، معماری کامپیوتر، برنامهسازی پیشرفته، سیستمهای عامل، پایگاه دادهها و طراحی الگوریتمهاست. همچنین مهندسی نرمافزار، شبکههای کامپیوتری، مبانی الکترونیک دیجیتال، هوش مصنوعی، اصول و مبانی مدیریت، مبانی اقتصاد مهندسی، آزمایشگاه شبکه، آزمایشگاه پایگاه دادهها، شیوه ارایه مطالب علمی و فنی، زبان تخصصی و آزمایشگاه سیستمعامل از دیگر دروس اصلی این رشته بهشمار میرود.
در نهایت اینکه دروس تخصصی نیز به مبانی فناوری اطلاعات، مهندسی فناوری اطلاعات، تجارت الکترونیکی، مدیریت و کنترل پروژههای IT، برنامهریزی استراتژیک IT، آموزش الکترونیکی، محیطهای چندرسانهای، پروژه IT و کارآموزی تقسیم میشود.
ارایه مفاهیم بر اساس دانش استاد
پیش از این به بررسی کلی رشته IT و دروس در نظر گرفته شده در این رشته پرداختیم. اما مرور وضعیت کلی این رشته در دانشگاههای کشور نشان میدهد، هر چند دروس بهصورت یکپارچه و سراسری طراحی شدهاند، اما معمولا بر اساس توانمندیهای دانشگاه و میزان دانش استادان نسبت به حوزه مورد نظر ارایه میشوند که این قضیه میتواند موجب ایجاد چالشهایی در آینده شود.
دکتر علیاکبر جلالی، رییس پژوهشکده الکترونیک دانشگاه علم و صنعت در این زمینه میگوید: رشته IT در سایر کشورهای جهان با مفاد مختلفی ارایه میشود که بر اساس نیازهای آن جامعه طراحی شده است. اما در ایران IT معمولا بر اساس پارامترهایی چون قابلیتهای دانشکده، دانش استاد، تعداد اعضای هیات علمی و غیره به دانشجویان ارایه میشود. این مسئله سبب میشود محتوای رشته IT از دانشگاهی به دانشگاه دیگر تفاوت داشته باشد.
به گفته وی نبود استادان حرفهای، متخصص و باتجربه از جمله ضعفهای آموزشی در این رشته محسوب میشود، زیرا با توجه به میانرشتهای بودن IT، تعداد استادانی که بهطور مستقیم در این رشته تحصیل کرده باشند بسیار انگشتشمار است. در این میان تعجیل دانشگاهها برای راهاندازی این رشته نیز خود باعث تشدید این مشکل میشود، زیرا اغلب مشاهده شده برخی دانشگاهها که در مناطق دوردست و محروم قرار دارند، در حالی که حتی نمیتوانند بهخوبی رشتههای قدیمی و جاافتاده در این حوزه را ارایه دهند، تدریس رشته IT به دانشجویان را آغاز میکنند.
فقدان منابع آموزشی مناسب
شاید رشته فناوری اطلاعات را بتوان از جمله معدود رشتههایی دانست که بهعلت فقدان منابع درسی و آموزشی مناسب بهشدت در فقر بهسر میبرد. این رشته در حالی در دانشگاههای کشور تدریس میشود که کتب درسی ارایه شده فاصله بسیار زیادی با مراجع روز دنیا دارند.
کارشناسان معتقدند هرچند پویایی این رشته میتواند مانعی جهت تولید سریع منابع مناسب در حوزه مذکور باشد، اما باید در نظر گرفت که عمر آموزشی کتب رشته فناوری اطلاعات نیز بسیار کوتاه است، زیرا دانش روز دنیا در زمینه IT بهسرعت در حال تغییر و تکامل است. در این میان هرچند استفاده از منابع انگلیسی میتواند کمک بسیاری به دانشآموختگان این رشته کند، اما نباید فراموش کرد آموزش دانش انگلیسی هنوز در میان بسیاری از جوانان کشور ما عمومیت نیافته است و در ضمن تامین منابع انگلیسی مستلزم صرف هزینه فراوانی است و برای تمام متقاضیان مقدور نیست.
بر اساس این گزارش تدریس برخی کتابهای قدیمی در دانشگاههای آیتی نیز در بسیاری مواقع باعث سردرگمی دانشجویان این رشته پس از فارغالتحصیلی میشود. در این زمینه میتوان به تدریس زبان برنامهنویسی پاسکال در برخی مراکز دانشگاهی اشاره کرد که سالهاست از رده خارج شده است. کما اینکه تدریس علوم جدید در قالب جزوههای آموزشی میتواند تا اندازهای به حل این مشکل کمک کند.
عدم انطباق محتوای درسی با نیازهای دانشجو
بررسی مفاهیم درسی رشته فناوری اطلاعات نشان میدهد بیشترین مفاد دروس اصلی این رشته با نرمافزار مشترک است، اما تحت عناوین دیگری ارایه میشوند.
یکی از استادان IT دانشگاه تهران در این زمینه میگوید: در رشته فناوری اطلاعات هنوز دیدگاه سنتی ضرورت وجود درس ریاضی در کلیه رشتههای مهندسی دیده میشود و واحدهای قابل توجهی در این حوزه به درس ریاضیات اختصاص یافته است. در حالی که جای واحدهایی که واقعا مورد نیازند خالی است به گفته وی، در حالی که سختافزار نقش کلیدی و مهمی را در فناوری اطلاعات بهخود اختصاص میدهد، تنها 15 واحد از مجموع 61 واحد درسی در دوره کارشناسی به موضوع سختافزار اختصاص یافته است. وی معتقد است مجموع دروس ارایه شده در این رشته بیشتر از نرمافزار و الکترونیک سرچشمه گرفته است و این قضیه موجب شده تا سطح دانش متقاضیان این رشته وسیع، ولی عمق آن مختصر و کوتاه باشد. البته عدم انطباق میان مفاهیم درسهای پیشنیاز نیز از جمله مواردی است که معمولا دانشجویان را با مشکل مواجه میسازد. بهعنوان نمونه در فیزیک(1) دوره کارشناسی به مباحث مکانیک پرداخته میشود، در حالی که فیزیک(2) مباحث الکتریسیته را تحت بررسی قرار میدهد. این دو مقوله با وجود اینکه از یک موضوع یعنی فیزیک سرچشمه میگیرند، اما سنخیت چندانی با یکدیگر ندارند. عدم انطباق محتوای درسی با نیازهای دانشجویان این رشته باعث میشود تا دانشآموختگان پس از فارغالتحصیلی برای جذب در بازار کار به کسب مهارتهای جدید نیاز پیدا کنند.
حال برای اینکه مفهوم نرمافزار و فناوری اطلاعات شفافتر شود، به بررسی تفاوتهای این دو با یکدیگر میپردازیم.
تفاوت رشته نرمافزاری با فناوری اطلاعات
بهطور کلی ارتباط میان فناوری اطلاعات و نرمافزار مانند رابطه پزشک متخصص و دکتر داروساز است، به این مفهوم که پزشک صرفا به تجویز دارو و داروساز به ساخت دارو میپردازد.
کوپایی، استاد دانشگاه علمی–کاربردی در مورد تفاوتهای میان نرمافزار و فناوری اطلاعات میگوید: مهندسی نرمافزار بهصورت ریشهای و بنیادین ضمن استفاده از پایه ریاضی و با عمق قابل توجه موضوعات را مورد توجه قرار میدهد، در حالی که مهندسی فناوری اطلاعات بیشتر جنبههای تکنولوژیک و کاربردی نرمافزار را بررسی میکند.
وی میافزاید: مهندس نرمافزار به ارایه راهحل برای حل مسایل پیچیده سازمانی میپردازد، در حالی که مهندس IT پیادهسازی راهحلها با استفاده از تکنیک را بر عهده میگیرد.
توانمندي ها و ويژگي هاي لازم براي موفقيت در رشته مهندسي فناوري اطلاعاتي
با توجه به ماهيت ميان رشته اي مهندسي فناوري اطلاعات ، دانشجوي اين رشته لازم است كه به دو مبحث علوم مديريت و كامپيوترعلاقه مند باشد . هم چنين بايد در رياضي توانمند بوده و قدرت تجزيه و تحليل خوبي داشته باشد . زيرا به گفته « الكساندروف ». رياضيدان و فيلسوف معاصر شوروي ، علم رياضي كاربرد فراواني درساير دانش ها ، صنعت و درهمه زمينه هاي مربوط به زندگي بشري دارد اين رشته درحال حاضر از بين داوطلبان گروه آزمايشي رياضي دانشجو مي پذيرد اما دكتر جلالي معتقداست كه رشته IT بايد از بين داوطلبان هر 5 گروه آزمايشي دانشجو بپذيرد و آزمون اين رشته بايد به صورت نيمه متمركز برگزار گردد تا علاقه مندترين و مستعد ترين داوطلبان وارد اين رشته گردند . داوطلباني كه بيش از ورد به دانشگاه با كامپيوتر آشنايي داشته ودراين زمينه توانمند باشند.
توجه به نیازهای بازار کار
یکی از مهمترین عوامل جذب نیرو در بازار کار توجه به نیازهای جامعه هنگام تربیت دانشآموختگان است. دکتر جلالی، در مورد نیاز فعلی بازار کار ایران در زمینه IT چنین اظهار میکند: در حال حاضر بازار کار ایران، بیش از هر چیز به تکنسین فناوری اطلاعات نیاز دارد که این امر مستلزم تحصیل در پایه کاردانی است، زیرا امروزه بسیاری از مراکز نظیر مدارس، بانکها و غیره به سیستم کامپیوتر مجهز هستند و به افرادی نیازمندند که قادر به نگهداری و پشتیبانی از آنها باشد و این اقدام نه به مهندس احتیاج دارد و نه فرد دیپلمه توانایی انجام این کار را دارد.
لذا با توجه به رشد فناوری اطلاعات در کشور، زمانی به مهندس IT احتیاج خواهیم داشت که برنامههای وسیع و مدیریتی در این حوزه داشته باشیم و IT تا لایههای عمقی جامعه نیز پیش رفته باشد.
در حال حاضر وزارت بازرگاني در پي آن است که سيستم تجارت ايران را مثل کشورهاي پيشرفته، الکترونيکي کند. اين پروژه بسيار پيچيده است و نياز به تعداد قابل توجهي متخصص IT دارد. تا جايي که اگر تمامي دانشجويان ما وارد بازار کار شوند. باز هم پاسخگويي نياز اين پروژه و پروژه هاي مشابه نخواهند بود. حتي در کارهايي ساده تر مثل مکانيزه شدن سيستم يک اداره، نياز به متخصص اين رشته است. به عبارت ديگر در حال حاضر، همه چيز به سمت IT پيش مي رود و به همين دليل فارغ التحصيلان اين رشته اگر توانمند باشند، بيکار نخواهد ماند.
توصیه به علاقهمندان رشته IT
در پایان بد نیست توصیهای نیز به افرادی داشته باشیم که مایلند در این رشته به تحصیل بپردازند. کارشناسان معتقدند با توجه به وضعیت کنونی رشته IT در کشور، بهتر است افرادی به تحصیل در این علم بپردازند که میخواهند بلافاصله پس از اتمام تحصیلات وارد بازار کار شوند، یعنی به عبارت دیگر تصمیم به ادامه تحصیل در سطوح بالاتر را ندارند.
لذا چنانچه فردی میخواهد به تحصیل در سطوح ارشد و دکترا در زمینه IT بپردازد، بهتر است ابتدا با مهندسی کامپیوتر (نرمافزار) به تقویت پایه علمی خود اقدام کند و سپس در مقاطع بعدی به رشته فناوری اطلاعات بپردازد، زیرا فراگیری رشته IT با پایه نرمافزار میتواند زمینههای یادگیری بهتر این رشته را ایجاد کند.
معرفی رشته مهندسی فناوری اطلاعات (IT)
- رياضي ۱و۲
- معادلات ديفرانسيل
- آمار واحتمالات مهندسي
- فيزيك ۱و۲
- آزمايشگاه فيزيك ۱و۲
- كارگاه عمومي كامپيوتر
۲. دروس اصلي
- ساختمان هاي گسسته
- مباني كامپيوتر و برنامه ريزي
- زبان ماشين و برنامه ريزي سيستم
- ساختمان داده ها
- مدارهاي منطقي
- معماري كامپيوتر
- برنامه سازي پيشرفته
- سيستم هاي عامل
- پايگاه داده ها
- طراحي الگوريتم ها
- مهندسي نرم افزار ۱و۲
- شبكه هاي كامپيوتري ۱و۲
- مباني الكترونيك ديجيتال
- هوش مصنوعي
- اصول و مباني مديريت
- مباني اقتصاد مهندسي
- آزمايشگاه شبكه
- آزمايشگاه پايگاه داده ها
- شيوه ارائه مطالب علمي و فني
- زبان تخصصي
- آزمايشگاه سيستم عامل
۳. دروس تخصصي
- مباني فناوري اطلاعات
- مهندسي فناوري اطلاعات ۱و۲
- تجارت الكترونيك
- مديريت و كنترل پروژه هاي فناوري اطلاعات
- برنامه ريزي استراتژيك فناوري اطلاعات
- آموزش الكترونيكي
- محيط هاي چندرسانه اي
- پروژه هاي فناوري اطلاعات
- كارآموزي IT
منابع :
با عرض سلام وخسته نباشيد من فارغ التحصيل رشته زيست شناسي هستم و مي خواهم براي كارشناسي ارشد پبام نور فناوري اطلاعات بخوانم آيابه نظر شما اين تصميم صحيح است با سابقه تحصيلي من و مي خواهم بدانم بازار كار اين رشته به چه صورت است با تشكر
[پاسخ]
من دیپلم برق قدرت دارم می خواهم کاردانی این رشته را انتخاب کنم آیا امکان پذیر است؟
[پاسخ]
مدير سايت پاسخ در تاريخ 28/06/1389 10:24 ب.ظ:
لطفا به دفترچه ازمون مراجعه كنيد.
[پاسخ]
سلام. ببخشید من مهندسی IT دانشگاه صنعتی فولاد اصفهان پذیرفته شدم: اما یک مشکلی دارم که زیاد از کامپوتر و بقیه شاخه هاش خوشم نمیاد .اما با پرس و جو کم کم علاقه مند شدم.ریاضیات خوبی دارم و نمی دوم در این رشته موفق می شوم .لطفا راهنماییم کنید
[پاسخ]
سلام من دانشجوی ترم 3 IT دانشگاه تبریز هستم.می خواستم بدونم که از حالا برای ارشد باید چیکار کنم ؟
[پاسخ]
سلام من کاردان رشته ی برق گرایش تاسیسات هستم که در کنکور کارشناسی ناپیوسته رشته ی ict یکی از رشته هایی بود که مجاز شدم ..دو گرایش کاربرد و مدیریت ict برای ما وجود داره در حالی که نه هیچ اطلاعاتی در موردشون داریم و نه جایی اطلاعاتی دیدیم… ممنون میشم راهنمایی کنید
[پاسخ]
سلام من امسال کنکور ازاد شرکت کردم رشته مورد علاقم it ولی خودم دیپلم تجربیم به نظرتون موفق میشم
[پاسخ]
سلام
من دنبال منابع کاردانی به کارشناسی IT هستم برای دانشگاه علمی کاربردی. چون دانشگاه آزاد و سراسری کاردانی به کارشناسی این رشته را ندارد.
[پاسخ]
سلام من داراي مدرك كارداني كامپيوتر گرايش نرم افزار هستم آيا مي توانم در رشتهIT مقطع كارداني به كارشناسي شركت كنم و كداميك از دانشگاههاي ايران مقطع كارداني به كارشناسي دارد ايا دانشگاه آزاد هم داردو درمورد بازار كار اين رشته اطلاعاتي بدهيد. با تشكر
[پاسخ]
سلام من دانشجوی کارشناسی پیوسته رشته فناوری اطلاعات دانشگاه پیام نور هستم. می خواستم بدونم چند واحد و چه واحدهایی را باید پاس کنم تا مدرک کاردانی بگیرم . چون واقعاً سیستم دانشگاهی زخرفی داره و نمی تونم ادامه بدم
[پاسخ]
سلام من دانشجوی مقطع کاردانی الکتروتکنیک هستم ولی علاقه دارم دررشته هواوفضاادامه تحصلیل دهم ایاباگرفتن فوق دیپلم الکتروتکنیک می توانم هواوفضابخوانم یانه بایدچکارکنم لطفاراهنمایئ کنید
[پاسخ]
با سلام من در مورد این رشته خیلی تحقیق کردم ولی میگویند که دیگر بازار کار خوبی ندارد لطفا راهنمایی کنید
[پاسخ]
به نام خدا سلام من دانشجوی کاردانی فناوری اطلاعات دانشگاه علمی کاربردی هستم . می خواستم بدونم که برای کارشناسی ناپیوسته در این رشته آیا میشه شرکت کرد ؟ آخه تا حالا درسهای این رشته را طی کردم و می گویند این درسها برای مقطع کارشناسی بوده که شما در کاردانی خونده اید . اگر میشه کمک و راهنمایی کنید چون به خاطر این موضوع می خواهم درکارشناسی نرم افزار دانشگاه شمال آمل و که شهر خودم هم است شرکت کنم . در دوراهی این رشته و مشکلات آن قرار گرفته ام . با تشکر
[پاسخ]
با عرض سلام و خسته نباشید. من امسال کنکور ازاد شرکت می کنم به نظر شما IT بزنم یا مهندسی کامپیوتر نرم افزار. از نظر علاقه راستش زیاد هر دو رو دوست ندارم من پشت کنکوریم میخوام رشته ای باشه که راحت قبول شم. اونی که واقعا بهتره بگید؟ ممنون
[پاسخ]
سلامسلام من در رشته ریاضی محض در دانشگاه درس میخونم میخوام به رشته فناوری اطلاعات تغییر رشته بدم به نظر شما انتخاب درستی هست؟خوهشا سریعا جواب بدین من
[پاسخ]
در موردظرفیت پذیرش گرایش های رشته ی مهندسی فناوری اطلاعات در مقطع کارشناسی ارشد و دانشگاه های محل تحصیل این رشته ها توضیح بدید
[پاسخ]
با سلام من در دبيرستان به علت كم كاري دبير در برنامه نويسي ضعيف هستم و علاقه زيادي به رشته IT دارم به نظر شما براي دانشگاه رشته IT را انتخاب كنم يا نه؟
[پاسخ]
مدير سايت پاسخ در تاريخ 30/10/1388 10:41 ب.ظ:
اگر علاقه منديد بسيار عالي است. نگران نباشيد
[پاسخ]
توضیحات خوبی بود.من آی تی می خونم می خواستم بپرسم:اگه نتونم تو برنامه نویسی مهارت زیادی کسب کنم در آینده خیلی لطمه میبینم؟؟ غیر ازدروس مبانی برنامه نویسی و برنامه نویسی پیشرفته تو چه درسهایی از برنامه نویسی استفاده میشه؟ اینکه خیلی از دانشجوها پروژه ها(برنامه نویی)شونو خودشون انجام نمیدن براشون بد میشه؟؟
[پاسخ]
آيا فناوري اطلاعات آزاد كارشناسي هم دارد .. من ميتوان بعد از گرفتن مدرك كارداني (فناوري اطلاعات) علمي كاربردي در دانشگاه آزاد ادامه تحصيل بدهم….
[پاسخ]
سلام اين رشته بهتره يا كامپيوتر… من الان ترم دوم فناوري اطلاعات علمي كاربردي هستم … شنيدم كه رشته خوبي نيست براي استخدامي منهاي اين رشته…..؟؟؟؟ انتخاب واحد هم كردم اما يه خورده اي زير پام شل شد.. مي تونم دانشگاه آزاد كامپيوتر برم… نظر شما چيه ممنون ميشم اگر هر چه سريعتر كمكم كنيد ممنون.
[پاسخ]
مدير سايت پاسخ در تاريخ 05/07/1388 1:26 ب.ظ:
همانطور كه در متن مقاله ذكر كرده ايم مادر اين رشته مهندسي نرم افزار است و خب بنظر مي رسد مهندسي كامپيوتر كارايابي بهتري ( البته فعلا) در كشور ما داشته باشدولي آنچه كه مهم است ميزان علاقه مندي و تلاشي است كه شما مي نماييد. مطمئن باشيد كار براي افراد خبره در هر زمينه اي وجود دارد. درابطه با انتقال به رشته ديگر ؛ اگر منظورتان مقطع فوق ليسانس است ؛ جوابتان مثبت است ولي اگر مقطع كارشناسي است ؛ بايد به دفترچه آزمون همان سال مراجعه كنيد. موفق باشيد
[پاسخ]
می خواستم بدونم اگه این رشته رو پیام نور قبول شیم بازم آینده اش درخشانه؟
[پاسخ]
مدير سايت پاسخ در تاريخ 29/06/1388 8:48 ب.ظ:
خيلي مهم نيست نيست كه مدرك شما از كدام دانشگاه باشد. مهم توانايي شما پس از اتمام تحصيلات مي باشد.
[پاسخ]
سلام من دانشگاه آزاد نهران مرکزی رشته عمران راه قبول شدم ودر سراسری مهندسی فناوری اطلاعات مجازی دانشگاه علم وصنعت قبول شدم حالا مرا راهنمایی کنید به نظر شما من کدوم رشته رو برم؟؟!! هر چه سریعتر راهنمایی کنید دیر است!!!!
[پاسخ]
مدير سايت پاسخ در تاريخ 23/06/1388 10:11 ب.ظ:
با سلام ضمن تبريك به شما به عرض ميرسانيم كه هر دو رشته از رشته هاي خيلي خوب بوده و اززمينه هاي كاري مناسبي برخوردارند. پيشنهاد ما در درجه نخست مشاوره با يك مشاور خوب است كه بتواند بين توانايي هاي شما و رشته اي كه در ان پذيرفته شده ايد ارتباط مناسب را كشف كرده و بهترين راهنمايي را براي شما داشته باشد. اما اگر شرايط يك مشاوره مناسب را نداريد حداقل به موارد زير توجه كرده و سپس انتخاب نماييد: 1- ميزان علاقه مندي 2- ميزان توانايي ( ذهني – عملي-قدرت ابتكار- خلاقيت و …) 3-شرايط اشتغال در اينده ( محيط كار – حاميان شما – محل سكونت – شرايط رفت امد و ….) 4- دانشگاه محل تحصيل 5- موارد ديگري كه فكر مي كنيد برايتان از اهميت بالايي برخوردار هستند
[پاسخ]
salam khaste nabashid man terme 3 it hastam vali in reshte kardadani be karshenasi nadare az in taraf man mikham hamin reshrhtaro edame bedamm bayad chi kar konam toooro khoda shoooooooooooma begid in reshtaro to yeki az uni haaye azad doolati el,eelmikarbordi bezaran ma bekhoonim
mer30
[پاسخ]
ماني پاسخ در تاريخ 02/11/1388 2:34 ب.ظ:
با سلام و عرض خسته نباشيد… من در انتخاب رشته دچار مشكل شدم به كامپيوتر علاقه دارم و رشته مد نظر خودم فناوري اطلاعات اما شنيدم كه بازار كار نداره به همين خاطر تو انتخابش ترديد دارم لطفا راهنماييم كنيد تا مورخه 88/11/3 فرصت براي ثبت نام در دانشگاه علمي كاربردي دارم… با تشكر
[پاسخ]
با سلام آيا مي توان با تحصيل در دانشگاه پيام نور ودر رشته ي فناوري اطلاعات پايه اي قوي داشت و تا سطح دكترا هم پيش رفت؟
[پاسخ]
سلام بنظر شما من که کاردانی نرم افزار دانشگاه ازاد دارم بهتره برم پیام نور که نهایتا 30 واحد تطبیق میده یا درس بخونم برم علمی کاربردی که تمام واحدهای منو تطبیق میده لطفا جواب منو با email بدهید. vyboy2@yahoo.com
[پاسخ]
من يك سال ميشه كه از رشته IT در مقطع كارداني فارغ التحصيل شدم چرا رشتم تو دفترچه هاي كارداني به كارشناسي نيست خيلي نگرانم راهنمايي كنيد
[پاسخ]
سلام من ماردانی نرم افزارم .ایا میتومن در یکی ار دانشگاههای دولتی وکاردانی به کارشناسی ایتی بخونم
[پاسخ]
من کاردانی نرم افزارم ایا میتوتنم در رشتاه ایتی کاردانی به کارشناسی در یکی ار دانشگاههای دولتی بخونم؟
[پاسخ]
با سلام اینجانب فارغ التحصیل مقطع کارشناسی رشته مدیریت خدمات بهداشتی درمانی هستم و متقاضی شرکت در رشته فن آوری اطلاعات در مقطع کارشناسی ارشد هستم ، از نظر کارشناسان محترم اینجانب توانایی ادامه تحصیل در این رشته را دارم ، در دانشگاه پیام نور فراگیر
با تشکر فروان خوشحال می شوم نظرتان را در این باره به اینجانب ارسال نمائید.
[پاسخ]
سلام من امسال کنکور دارم و از منطقخ 2 هستم و به دلایل شخصی علاقه دارم توی یکی از دانشگاه های صنعتی اصفهان و یا مالک اشتر شاهین شهر قبول بشم
می خواستم ببینم برای رشته های مهندسی صنایع ، فناوری اطلاعات و یا نرم افزار توی این دانشگاه ها چه رتبه ای نیاز هست ؟ ( اگه میشه هم روزانه و هم شبانه رو بگید )
[پاسخ]
سلام نماز وروزه هاتون انشالله قبول باشه
واقعا عالي بود،مسائل و مشكلات و كاملا ريزبينانه آورده بودين(اما شايد كامل نبودن ! ) بنده دانشجوي دانشگاه سراسري تبريزم و مشكلات رو (البته نه تنها اين چند مورد) به چشم مي بينم . به هر حال از مطالب سايت خيلي خوشم اومد. با آرزوي موفقيت روزافزون همه ي عزيزان التماس دعا
[پاسخ]
دروس کنکور کارشناسی ارشد رشته فناوری اطلاعات (IT)
وکدوم دانشگاهها داره؟
[پاسخ]
سلام
من در رشته it دانشگاه تربیت معلم آذربایجان(تبریز) قبول شده ام.اماباتوجه به بقیه رشته هایی که در کارنامه نهایی آمده رشته عمران گرایش عمران دانشگاه ارومیه هم قبول شده ام.نمیدانم کدام رشته ازلحاظ بازار کارو غیره باتوجه به اینکه من خانم هستم واینکه it در دانشگاه آزاد ،پیام نور ،جامع علمی کاربردی هم دانشجو میپذیرد در نتیجه تعداد فارغ التحصیلان تا4 سال آینده زیاد میشود ،بهتر است ؟تغییر رشته از it به عمران بدهم یا نه. بی صبرانه منتظر پاسخ شما هستم.
[پاسخ]
سلام. مي خواستم مقايسه اي بين it و صنايع كنيد.مخصوصا ازنظر بازار كار و محل كار و موضوع كاري.با تشكر.
[پاسخ]
بسم الله الرحمن الرحيم با عرض سلام و خسته نباشيد من امسال در رشته مهندسي فناوري اطلاعات قبول شده ام،اما سوالاتي در رابطه با اين رشته دارم كه خواهشمندم شما به من پاسخ دهيد: 1.اين رشته بهتر است يا رشته مهندسي كامپيوتر؟ 2.به طور كلي در اين رشته چه چيزي آمورش داده مي شود؟ 3.آيا تهيه نرم افزار يا سايت سازي و از اين جور كارها در اين رشته آموزش داده مي شود؟ 4. كسي كه به دنبال تسلط بر اينترنت كامپيوتر و يا تهيه نرم افزارهاي پيشرفته سايت سازي است بايد در چه رشته اي تحصيل كند آيا اين رشته او را در اهدافش ياري مي كند؟ به نظر شما كسي با اين اهداف اگر بتواند مهندسي كامپيوتر بخواند بهتر ا است يا همان مهندسي فناوري اطلاعات؟ 5.اين رشته از نظر تحصيلي رشته سخت و مشكلي است؟در مقايسه با مهندسي كامپيوتر چه طور؟ 6.آيا امكان تحصيل در اين رشته به صورت غير حضوري و خود خوان مي باشد؟ خواهشمندم به سوالاتم خيلي زود پاسخ دهيد چون من فرصت كمي دارم و هم چنين تقاضا دارم پاسخ را فقط به ايميلم بدهيد با تشكر فراوان از شما التماس دعا. يا علي
[پاسخ]
حامد پاسخ در تاريخ 10/02/1388 12:02 ب.ظ:
دوست عزيز سلام…من هم چند روز پيش در رشته كارداني فن آوري اطلاعات قبول شدم.هميشه به اين رشته علاقه داشتم و تحقيق مي كردم.بهت توصيه ميكنم اين رشته را از دست نده چون بازار كار اين رشته در مقايسه با نرم افزار كامپوتر خيلي بيشتر است و به خاطر اينكه كم كم همه ادارات ، شركتها ، موسسات آزاد و دولتي بايد خواه نا خواه از سيستم IT استفاده كنن فارغ التحصيلان اين رشته جذب بازار كار ميشوند..
[پاسخ]
من امسال در دانشگاه پيام نور – همدان مهندسي it{فن اوري اطلاعات} قبول شدم و همچنين عمران در دانشگاه ازاد هم قبول شدم به نظر شما كدوم رشته رو برم بهتر است؟ اينده شغلي در كدام رشته بهتر است؟
با تشكر از شما
[پاسخ]
من دانشجوی رشته مکانیک خودرو در مقطع کاردانی هستم میخواستم نحوه ورود به رشته مهندسی هوا فضا در مقطع کارشناسی از رشته ام را بدونم.
[پاسخ]
مهندس مکانیک جامدات پاسخ در تاريخ 20/01/1388 10:49 ق.ظ:
دوست عزیز تغییر رشته در کاردانی به کارشناسی شما عملا غیر ممکن می باشد چون هوافضا کاردانی به کارشناسی نداره اگر واقعا دوست دارید وارد رشته ی هوافضا شوید باید در مقطع کارشناسی ارشد تغییر رشته بدید ولی این توصیه رو از من قبول کنید که ادامه تحصیل در رشته ی هوافضا با توجه به اینکه یکی از شاخه های مهندسی مکانیکه برای بچه های اتو مکانیک خیلی سخته چون وارد مقوله ی طراحی میشه
[پاسخ]
من دانشجويي رشته فناوري اطلاعات در مقطع كارداني هستم راجب پروژه چه موضوع جديد است
[پاسخ]
سلام من داراي مدرك كارداني كامپيوتر گرايش نرم افزار هستم آيا مي توانم در رشتهIT مقطع كارداني به كارشناسي شركت كنم و كداميك از دانشگاههاي ايران مقطع كارداني به كارشناسي دارد ايا دانشگاه آزاد هم داردو درمورد بازار كار اين رشته اطلاعاتي بدهيد. با تشكر
[پاسخ]
مواد درسی برای شرکت در آزمون فوق لیسانس رشته IT چیست ؟ و کدام دانشگاهها فوق لیسانس این رشته را دارند؟
[پاسخ]
طفا تعداد واحدها را هم ارائه نمایید تا ما بدانیم که برای هر رشته چه درسی را بیشتر خواهیم خواند البته من برای شاگردانم می خواهم
[پاسخ]
سلام یه منبع خوب برای اموزش طراحی سایت سراغ دارین.اگه زحمتی نیست اونو یا به وبلاگ یا به ایمیل من بفرستید.ممنون میشم عزیز.
[پاسخ]
لطفا در مورد اين رشته در مقطع ارشد نيز توضيح دهيد
[پاسخ]