معرفی رشته بیوتکنولوژی (کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترا)

رشته بیوتکنولوژی یک رشته کاربردی و میان رشته ای مهندسی علوم است که قلمرو آن حداقل ۳۳ حوزه تخصصی علوم را در برمی گیرد. این رشته در کشور ما از سال ۱۳۷۸ در دانشکده علوم دانشگاه تهران در مقطع دکترای پیوسته ارائه می شود.
این رشته از سه مرحله کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تشکیل شده است که دانشجویان در مرحله کارشناسی پس از گذراندن موفقیت آمیز۱۳۲ واحد دروس مشترک معرفتی- نظری، علوم پایه، پزشکی، مهندسی و مبانی بیوتکنولوژی به اضافه آموختن زبان انگلیسی در حد ۵۵۰ نمره تافل و آشنایی کامل با یک زبان برنامه نویسی کامپیوتر در صورتی که معدل آنها در هر نیمسال تحصیلی ۱۵ باشد، می توانند وارد مرحله دوم یعنی مقطع کارشناسی ارشد شوند که در این مقطع یکی از ۶ گرایش بیوتکنولوژی میکروبی، بیوتکنولوژی پزشکی، بیوتکنولوژی محیطی و دریایی، بیوتکنولوژی مولکولی، فرآورش زیستی و بیوتکنولوژی کشاورزی (گیاهی) را انتخاب کرده و بعد از گذراندن ۴۸ واحد در یکی از گرایشهای تخصصی، و انجام معادل ۶ واحد پژوهشهای انفرادی و ارائه ۲ واحد سمینار از مقطع کارشناسی ارشد فارغ التحصیل می شوند. در این مرحله در صورتی که میانگین نمرات دروس مقطع کارشناسی ارشد آنها حداقل ۱۶ باشد، می توانند در امتحان جامع شرکت کنند و در صورت موفقیت در این امتحان، وارد مرحله دکترای تخصصی (D.Ph ) خواهند شد و رسما برای ثبت پایان نامه دکتری اقدام کنند.
به عبارت دیگر دانشجویان این رشته نیز برای ورود به مقطع کارشناسی ارشد و دکتری باید شرایط لازم را داشته باشند، یعنی باید میانگین معادل بالایی داشته و در آزمون جامع موفق شوند اما در یک آزمون رقابتی شرکت نمی کنند.

توانایی های لازم:
رشته بیوتکنولوژی از بین داوطلبان گروه آزمایشی ریاضی فیزیک و علوم تجربی دانشجو می پذیرد چرا که بعضی از گرایشهای این رشته به علوم پزشکی و بعضی دیگر از گرایشها به رشته های مهندسی مربوط می شود.
گفتنی است که دوره دکترای مستقیم بیوتکنولوژی، دوره آموزشی خاصی است که مناسب با توانایی های دانشجویان سرآمد به صورت پیوسته و فشرده تنظیم شده است و با پذیرش دانشجویانی که از نظر بهره هوشی، قدرت درک و استدلال، توان نوآوری و خلاقیت، خودآموزی و استفاده مناسب از وقت، علاقه و انگیزه شدید به یادگیری و توانایی های ذهنی و روانی سرآمد همگنان خود هستند، آنان را برای اخذ درجه دکتری در این رشته آماده می کنند.
از همین رو نیمی از ظرفیت پذیرش این رشته به داوطلبانی اختصاص دارد که در مرحله ما قبل نهایی المپیادهای دانش آموزی ریاضی، فیزیک، شیمی، کامپیوتر و زیست شناسی پذیرفته شده باشند و نیمی دیگر نیز به داوطلبانی که از طریق آزمون سراسری وارد شده و نمره کل آزمون سراسری آنها از ۱۰۰۰۰ کمتر نباشد. برای مثال در اولین سال ارائه این رشته، آخرین رتبه قبولی ۱۷۳ و در سال دوم، آخرین رتبه قبولی ۱۵۰ بود.
در ضمن از پذیرفته شدگان این رشته، مصاحبه علمی به عمل می آیند تا دانشجویانی که واقعا علاقه مند بوده و انگیزه علمی لازم را دارند، وارد این رشته شوند.

موقعیت شغلی در ایران:
رشته بیوتکنولوژی، یک رشته جدید است و بی شک مدتی زمان خواهد برد تا فارغ التحصیلان آن، جایگاه واقعی خویش را پیدا کنند اما این به معنای آن نیست که موقعیت شغلی برای فارغ التحصیلان این رشته مهیا نمی باشد. چون زمینه کار بیوتکنولوژی در داخل کشور مساعد است و برای مثال در حال حاضر عده ای از دانشجویان دوره دکترای میکروبیولوژی که در زمینه بیوتکنولوژی میکروبی مطالعه می کنند، بر روی آبهای شور کشور مثل دریاچه ارومیه که امکان رشد موجودات در آن پیچیده و مشکل است، تحقیق می کنند تا با بهره گیری از تکنیک های بیوتکنولوژی، محیطی مناسب برای رشد موجودات دریایی در داخل آن فراهم آورند.
از سوی دیگر فارغ التحصیلان این رشته می توانند به عنوان نیروی انسانی متخصص برای مدیریت میانی و هدایت امور فنی خطوط تولید، مزارع و آزمایشگاهها مشغول به فعالیت شوند.

درسهای این رشته در طول تحصیل:

دروس مشترک بین گرایشهای مختلف بیوتکنولوژی:
روانشناسی عمومی، فلسفه عمومی، فلسفه هنر و زیبایی شناسی، فلسفه و روش شناسی علوم، تاریخ علم، روش تحقیق، مبانی منطق، منطق ریاضی، اصول مبانی مدیریت صنعتی، آشنایی با قرآن کریم، مبانی علم و حقوق و روابط بین الملل، اصول علم اقتصاد، ریاضی عمومی، آمار و احتمالات، محاسبات علمی عددی، شیمی عمومی، شیمی آلی، شیمی تجزیه، شیمی فیزیک، مکانیک، الکتریسیته و مغناطیس، موج و حرارت، فیزیک جدید، زیست شناسی عمومی، زیست شناسی سلولی،زیست شناسی مولکولی، ژنتیک عمومی، ژنتیک میکروارگانیسم ها، اصول مهندسی ژنتیک، میکروبیولوژی عمومی، میکروبیولوژی کاربردی، بیوشیمی ساختمانی، متابولیسم، روش های بیوشیمی و دستگاهها، ایمنی شناسی، زیست شناسی پرتوی، اصول مهندسی بیوشیمی، موازنه جرم و انرژی، مکانیک سیالات، انتقال حرات، انتقال جرم، مبانی بیوتکنولوژی پزشکی، مبانی بیوتکنولوژی مولکولی، مبانی بیوتکنولوژی کشاورزی، مبانی بیوتکنولوژی محیطی، مقررات زیست ایمنی.

دروس تخصصی گرایش بیوتکنولوژی پزشکی:
ایمونوژنتیک، ایمنی شناسی سلولی – مولکولی، ژنتیک پزشکی، متابولیت های میکروبی، فاراماکوژنتیک، فرآورده های نوترکیب، مهندسی ژنتیک پیشرفته، آنزیمولوژی.

دروس تخصصی گرایش بیوتکنولوژی محیطی و دریایی:
فروشوئی میکروبی، تصفیه بیولوژیکی فاضلابها، تصفیه بیولوژیکی آلاینده های خطرناک، آلودگی دریا و بیوتکنولوژی دریایی، پاکسازی زیستی، مدلسازی و شبیه سازی فرآیندها، معادلات دیفرانسیل، شیمی فیزیک، میکروبیولوژی محیطی.

دروس تخصصی گرایش بیوتکنولوژی مولکولی:
بیوفیزیک سلولی مولکولی، مهندسی ژنتیک پیشرفته، آنزیمولوژی، ساختمان و عمل پروتئین ها، ساختمان و عمل اسیدهای نوکلئیک، زیست شناسی مولکول پیشرفته، بیولوژی سلولی- مولکولی تکوینی، شیمی فیزیک.

دروس تخصصی گرایش فرآورش زیستی:
مهندسی واکنش های شیمیایی، فرآیندهای جداسازی، طراحی راکتورهای بیوشیمیایی(بیوراکتورها)، مبانی بیوتکنولوژی تخمیر، پدیده های انتقالی در سیستم های بیوشیمی، کنترل فرآیند، طرح و اقتصاد مهندسی، معادلات دیفرانسیل، شیمی فیزیک.

دروس تخصصی گرایش بیوتکنولوژی کشاورزی:
سیتوژنتیک(کلاسیک و نوین)، اصول اصلاح نباتات، اصلاح نباتات پیشرفته، کشت بافت گیاهی و کاربردهای آن، تعیین نقشه ژنی گیاهی(کلاسیک ونوین)، ژنتیک مولکولی گیاهی، روشهای نوین انتقال ژن به گیاهان، آفات و بیماریهای گیاهی، مهندسی ژنتیک پیشرفته.

دروس تخصصی گرایش بیوتکنولوژی میکروبی:
میکروبیولوژی محیطی، فیزیولوژی میکروارگانیسم ها، پدیده های تخمیری، پروتئین ها و پلی ساکاریدهای میکروبی، بیوتکنولوژی غذایی، بیوتکنولوژی آرکی باکترها، آنتی بیوتیکها، بیوتکنولوژی قارچ ها.

مقطع دکترای بیـوتکنولـوژی داروئی:

تعریف و اهداف

دوره دکتری (.Ph.D) رشته بیـوتکنولـوژی (گرایش داروئی)، بالاترین مقطع تحصیلی در این رشته می باشد که به اعطاء مدرک می‌انجامد و مجموعه‌ای هماهنگ از فعالیت‌های پژوهشی و آموزشی است که به منظور نیل به اهداف مشروحه زیر برقرار گردیده است:

الف : تربیت نیروی انسانی و متخصص و متبحر در رشته بیوتکنولوژی (گرایش داروئی) به منظور رفع نیازهای آموزشی و پژوهشی دانشکده‌های داروسازی و مراکز پژوهشی کشور.

ب : تربیت نیروی انسانی متخصص و مجرب برای صنایع داروسازی کشور جهت تولید و کنترل مواد اولیه داروئی بیولوژیک به منظور خود کفایی کشور.

نقش و توانایی

نقش فارغ‌التحصیلان این رشته در جهت فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی و خدماتی در زمینه‌های مختلف این رشته از قبیل تولید مواد اولیه داروئی، تولید مواد بیولوژیک، کنترل بیولوژیک داروها، بدست آوردن مواد اولیه بیـولـوژیک جدید از سلـول‌های حیـوانی، قـارچ ها، باکتـری‌ها و سایر میکروارگانیسم‌ها می‌باشد.

شرایط ورود

  •  داشتن دانشنامه دکتری حرفه‌ای داروسازی

  •  قبولی در امتحان ورودی پذیرش دستیار دوره بیوتکنولوژی (گرایش داروئی)

  • امتحان ورودی از دروس زیر انجام خواهد شد :

  • میکروب شناسی ۲۰%

  • ایمونولوژی ۲۰%

  • بیوشیمی و بیولوژی ملکولی ۳۰%

  • بیوتکنولوژی ۳۰%

شکل برنامه و واحدهای درسی

طول مدت مجاز تحصیل در دوره دکتری (Ph.D) رشته بیوتکنولوژی (گرایش داروئی) برای دانشجویان تمام وقت، ۴/۵ سال است که شامل دو مرحله آموزشی و پژوهشی می‌باشد. مرحله آموزشی از زمان پذیرفته شدن دانشجو در امتحان ورودی آغاز می‌شود و دانشجو پس از طی دوره آموزشی و گذراندن امتحان جامع وارد مرحله پژوهشی می‌گردد . طول مدت مجاز مرحله آموزشی ۴ نیمسال است. طول هر نیمسال تحصیلی ۱۷ هفته کامل بوده و حداقل زمان لازم برای هر واحد نظری نیز یک ساعت در هفته می‌باشد. مرحله پژوهشی پس از قبولی داوطلب در امتحان جامع آغاز شده و با تدوین رساله و دفاع از آن پایان می‌پذیرد. دانشجو می‌تواند تحقیقات اولیه مرحله پژوهشی را در مرحله آموزشی آغاز نماید ولی ثبت نام رسمی برای رساله، منوط به موفقیت او در امتحان جامع است. سایر مقررات طبق آخرین آئین نامه آموزشی دوره دکتری (Ph.D) شورای عالی برنامه‌ریزی می‌باشد.

– تعداد واحدهای درسی :

دانشجوئی که برای دکتری (Ph.D) ثبت نام می کند موظف است ۳۰ واحد درسی جدول (الف) را در مدت مجاز دوره با موفقیت بگذراند. تعداد واحدهای رساله در مرحله پژوهشی ۲۰ واحد است و مجموع واحدهای آموزشی و پژوهشی ۵۰ واحد خواهد بود.

ضرورت و اهمیت
بیوتکنولوژی، روش جدید بدست آوردن بسیاری از داروهاست که به سرعت در حال گسترش در تمامی علوم و علی‌الخصوص داروسازی می‌باشد. با توجه به گسترش دانشکده‌های داروسازی در سراسر کشور (۱۰ دانشکده) و تشکیل دوره‌های تخصصی داروسازی و نیاز به متخصصین رشته بیوتکنولوژی (گرایش داروئی) برای تدریس واحدهای درسی عمومی و تخصصی این رشته و همچنین با توجه به
سیاست های دولت جمهوری اسلامی ایران در زمینه خودکفایی در تولید مواد اولیه داروئی و توجه به این واقعیت که در حال حاضر حدود %۵۰ مواد اولیه داروئی وارداتی کشور محصول مستقیم و یا مشترک بیوتکنولوژی می باشند و تمامی پیش بینی ها نشان دهنده این امر است که در سال ۲۰۱۰، این میزان به حدود ۷۰ % خواهد رسید، دوره دکتری (Ph.D) بیوتکنولوژی (گرایش داروئی) به منظور رفع کمبودها و تأمین نیروی انسانی ماهر برای دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی صنایع داروئی ارائه می گردد.

منبع: روزنامه آفرینش، انستیتو پاستور ایران

Share
319 responses... add one

ایا با کارشناسی ارشد بیوتک بالینی میشه برای دکترا بیوتک دارو شرکت کرد؟ در شرایط ورود زدین داشتن دانشنامه دکترای حرفه ای داروسازی

[پاسخ]

من دبیری شیمی می خونم،برای ارشد خیلی گیجم،بین پلیمر ،بیو تکنولوژی،نانو تکنولوژی پزشکی،بیو شیمی بالینی موندم کدوم تو ایران وضعیتش بهتره،البته من در زمینه ساخت دارو،کار کردن روی روش های درمان سنتی بیماری ها علاقه منم و حتی یه ایده هایی دارم ولی نمی دونم کدوم یکی از زمینه های بیو تکنولوژی می تونم موفق بشم لطفا راهنماییم کنید.

[پاسخ]

سلام ارتباط درس گیاه شناسی در مقطع لیسانس با بیوتکنولوژی چیست

[پاسخ]

مهسا پاسخ در تاريخ 21/03/1394 2:38 ب.ظ:

نمیدونم

[پاسخ]

رضا پاسخ در تاريخ 07/05/1394 6:31 ب.ظ:

سلام. به نظر بنده برای تغییر در ساختمان یا فرآورده ی هر چیزی باید به آن ساختمان و فرآورده شناخت کامل داشت. در بیوتکنولوژی هم همینطور است. باید به طور کامل گیاه را شناخت تا سپس به تغییر در آن بپردازیم

[پاسخ]

سلام من دانشجوی علوم آزمایشگاهی ترنم آخرهستم آیاواقعا برای قبولی توی رشته ارشدبیوتکنولوژی باید معدل نیمسال بالای۱۵باشه?

[پاسخ]

سلام من ترم7بیوتک هستم اینده شغلی به که به کنار درمورده اینده تحصیلی هم اطلاعات ندارم کاملا گیجم که کجا و چه رشتهای میتونم واسه ارشئ امتحان بدم لطفا در مورد تحصیلات تکمیلی اطلاعات ئر اختیار من قرار دهیئد ممنون

[پاسخ]

سلام با توجه به این که بعضی از دانشجویان رشته ی بیوتک از ابتدا بعد از ازمون سراسری و با شرایط خاص به صورت دکتری پیوسته وارد دانشگاه میشوند . آیا تفاوتی بین آنها و کسانی که به صورت ناپیوسته وارد میشوند نیست؟؟

از نظر شان اجتماعی؟

[پاسخ]

سلام من امسال رشته بیو تکنولوژی در مقطع کارشنلسی قبول شدم تا دو سه روز دیگه هم باید حتما ثبت نام کنم . امامیگن در ایران اینده شغلی نداره …..منم دلسرد شدم …نمیدونم دوباره کنکور بدم یا همینو ثبت نام کنم ؟ در ضمن خیلی تحقیق کردم …اگه ثبت تنام نکنم …میترسم سال دیگه این رتبه رو نیارم که بتونم در این رشته ثبت نام کنم . لطفاهر کسی اطلاعات داره یایا راه بهتری به نظرش میرسه کمک کنه و جواب بده ….ممنونم از همه …قبلا از کمکتون تشکر میکنم

[پاسخ]

مدير سايت پاسخ در تاريخ 23/06/1393 11:10 ق.ظ:

من فكر مي كنم كه شما كمي دير به بفكر تحقيق افتاده ايد. به هرحال در كشور ما بيشتر به داشتن مدرك توجه مي شود تا كارايي آن. توصيه مي كنم ثبت نام كنيد و منتظر دوسال بعد نمانيد. ولي سعي كنيد در طول دوران تحصيل راه خود را بيابيد. موفق باشيد

[پاسخ]

سلام سارا جان درسته که ایران هنوز جا نیفتاده ولی کشورایی مثل ژاپن استفاده های خیلی قشنگی ازش میکنن و درضمن خیلی دوست داشتنیه به امید روزی که تو کشور ماهم خیلی عادی ازش استفاده کنن

[پاسخ]

سلام من امسال کنکور تجربی شرکت کردم و مهندسی کشاورزی دانشگاه فردوسی قبول شدم ولی عاشق رشته ی بیوتکنولوژی هستم. میخواستم بپرسم برای کارشناسی ارشد میتوانم بیوتکنولوژی بخوانم؟؟هرچقدر هم سخت باشد مهم نیست فقط میخوام بدونم امکانش هست یا نه چون امکان ماندن پشت کنکور را ندارم ولی واقعا عاشق این رشته هستم خواهش میکنم پاسخ دهید

[پاسخ]

مهندس پاسخ در تاريخ 28/06/1393 1:36 ب.ظ:

با سلام.آره امکان ادامه تحصیل در مقطع ارشد هست . ما کارشناسی زراعت و اصلاح بودیم و الان ارشد بیوتکنولوژی در کشاورزی می خونیم. موفق باشین

[پاسخ]

زهرا پاسخ در تاريخ 11/07/1393 2:01 ق.ظ:

ممنون از جوابتون ولی بنظر شما بین کسی که از اول دکترای پیوسته بیوتکنولوژی قبول شده و کسی که کارشناسی رشته دیگه ای بوده و حالا تو رشته بیوتک ادامه تحصیل میده فرقی نیست؟ حتما تو سابقشون ذکر میشه دیگه؟ و یک سوال دیگه که بخاطش استرس دارم این که قبول شدن ارشد بیوتک خیلی سخته؟؟شرط معدل داره؟چندتا از کتابای تخصصی این رشته رو باید بخونم واسه ارشد؟شنیدم اگ معدلم بالای 16باشه از سال دوم دانشگا میتونم یه رشته دیگه هم بخونم بنظرتون میشه درسای هر دو رشته رو خوند؟چقد باید واسش تلاش کنم و از کی؟

[پاسخ]

سلام من لیسانس صنایع غذایی می خوام برا ارشد بیوتکنولوژیدارویی بخونم میشه؟

[پاسخ]

مدير سايت پاسخ در تاريخ 22/05/1393 8:14 ب.ظ:

بله

[پاسخ]

سلام من کارشناس ارشد بیماری شناسی گیاهی گرایش باکتری شناسی هستم میتونم میکروبیولوژی پزشکی یا بیوتکنولوژی میکروبی وزارت بهداشت شرکت کنم؟

[پاسخ]

سلام. من امسال کنکور دادم وتو مرحله انتخاب رشتم. رتبم زیر 300 شده اما با سهمیه.خیلی علاقمند این رشته بودم اما چون کنکور خراب کردم ناامید شدم. چقدر احتمال میدین قبول شم؟

[پاسخ]

سلام من تازه می خوام انتخاب رشته ی دبیرستانم رو انجام بدم می خواستم بدونم اگه بخوام برم این رشته ریاضی براش بهتره یا تجربی ؟؟؟ و رتبه ی کنکور چقدر باید باشه تا قبول بشی ؟؟؟

[پاسخ]

سمانه پاسخ در تاريخ 13/05/1393 9:25 ب.ظ:

سلام عزیزم اگه واقعا به این رشته علاقه داری باید بهت بگم ازطریق رشته ریاضی راحت تر میتونی وارد دانشگاه بشی چون داوطلبای این رشته کمترن وراحت تر میتونی رتبه بیاری البته بازم برمیگرده به علاقه خودت

[پاسخ]

باسلام. من دانشجوی ترم آخر کارشناسی بهداشت عمومی ام.تمایل به ادامه تحصیل در مقطع ارشد در رشته بیوتکنولوژی دارم. ازاونجایی که واحدهای پاس شده خیلی مرتبط با این رشته نیست میتونم این رشته را ادامه بدم؟یعنی میتونم امیدوار باشم که قبولیم یا تحصیل تو این رشته برام موفقیت آمیزخواهد بود؟باهرکی مشورت میکنم میگن سخته و کم میاری لطفا راهنمایی کنید

[پاسخ]

مدير سايت پاسخ در تاريخ 12/04/1393 6:11 ق.ظ:

دوست عزیز با مراجعه به دفترچه آزمون بیشتر و بهتر به میزان تطابق رشته فعلی و رشته مورد نظر پی خواهید برد. اما برای ادامه تحصیل باید به هدف مورد نظرتان فکر کنید.اگر به هدف تان ایمان دارید و عزمتان را برای رسیدن به آن جزم کرده اید ؛ به حاشیه ها توجه نکنید. اما اگر دچار شک و دو دلی هستید , بهتر است نخست یک دلیل محکم برای ادامه کار پیدا کرده و سپس تصمیم گیری کنید. فقط به این سوال پاسخ دهید : آخرش چی؟ موفق باشید

[پاسخ]

با سلام.من رتبه 375 بیوتکنولوژی میکربی شدم تو وزارت علوم.میتونم شبانه پژوهشگاه ملی قبولشم؟ممنون میشم زود جواب بدید

[پاسخ]

باسلام عنوان مدرک کارشناسی ارشد من “بیوتکنولوژی وژنتیک مولکولی باغی”هستش آیا میتونم تو آزمون دکتری بیوتکنولوژی پزشکی شرکت کنم؟

[پاسخ]

سلام من دانشجوی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی هستم میتونم برا دکتری بیوتکنولوژی پزشکی امتحان بدم یا نه؟

[پاسخ]

پویا پاسخ در تاريخ 03/04/1393 3:01 ب.ظ:

بله شما میتونین.

[پاسخ]

سلام ففط دانشگاه تهران دکترای پیوسته داره و رتبتون باید حداقل زیر 350 کشوری باشید که امید به قبولی داشته باشید

[پاسخ]

سلام من دانشجوی ترم هفت بهداشت عمومی و رتبه اول کلاس هستم. میخواستم بدونم امکانش هست با معدل وارد کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی توی دانشگاه خودمون بشم و به نظرتون میتوم توو ارشد با واحدهایی که توی بهداشت عمومی پاس کردم موفق باشم.

[پاسخ]

سلام میشه بگید کدوم یکی از دانشگا های ازاد تهران رشته ی بیوتکنولوژی رو تو مقطع لیسانس درس میده؟

[پاسخ]

setare پاسخ در تاريخ 06/04/1393 10:01 ق.ظ:

سلام.من خودم دانشجوی کارشناسی دانشگاه رودهن هستم. تو مقطع کارشناسی،دانشگاه ازاد اطراف تهران که البته تو دفترچه جزء تهران هست،رودهن،پرند و ورامین بیوتکنولوژی دارند.

[پاسخ]

سلام من دانشجوی ترم4 رشته کشاورزی.تولید و پرورش سبزی و صیفی هستم در مقطع کاردانی میخواستم بدونم آیا میتونم برای کارشناسی رشته ی بیوتکنولوژی کشاورزی بخونم؟ خواهش میکنم منو تو این زمینه راهنمایی کنید باتشکر

[پاسخ]

سلام. من کارشناسی رشته ی مهندسی کشاورزی(مدیریت وآبادانی روستاها) از دانشگاه پیام نوربا معدل 14 رادارا هستم. میخواستم بدانم که می توان برای ارشد بیو تکنولوژی بخوانم؟ لطفا راهنماییم کنید تا از شرایطش مطلع شوم.

[پاسخ]

باسلام من ترم3وآخربیوتکنولوژی کشاورزی کارشناسی ارشدم معدلمم بدنبوده دنبال کارمیگردم امامتآسفانه ناامیدشدم همه جاسرکشیدم.لطفامراراهنمایی کنید.باتشکر

[پاسخ]

بله شما با این معدل فکر نمیکنم توانایی لازم برای ارشد را داشته باشید من دوره ی کارشناسی بیوتک هستم با معدل نزدیک 19

[پاسخ]

یک دوست پاسخ در تاريخ 06/05/1393 1:14 ب.ظ:

نازنین جان خودشیفته بودن صفت خوبی نیست معدل شما زیاد هم بالا نیست اگه تونستی تو مقاطع بالاتر معدلتو بالای 19 حفظ کنی اون وقت میشه گفت شاید درست خوبه هرکسی با هر معدلی که داره اگه بخواد میتونه به راحتی ارشد بیوتکنو که آسونه رشته های بهتر مثل ژنیک انسانی یا بیوشیمی بالینی رو قبول بشه فقط کافی بخوای و با توکل به خدا شروع به درس خوندن کنی

[پاسخ]

سلام خسته نباشید من دانشجوی ترم 5 بیوتکنولوژی هستم، این ترم معدلم 14 شد تو مطالبتون نوشتین هر نیمسال معدل باید بالای 15 باشه.. با توجه به این مطلب من دیگه نمیتونم ارشد شرکت کنم؟؟؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.

[پاسخ]

سلام من امسال کنکوریم 5ماه زمان مونده وتازه قدرتمندشروع کردم اینکه برای دکترای پیوسته بیوتکنولوژی رتبه های برتروانتخاب میکنن ناامیدم کرده راستش من طرح هایی هم توجشنواره ی خوارزمی داشتم نمیدونم به نظرتون 5ماهه میتونم رتبه ی2رقمی کسب کنم؟

[پاسخ]

من دانشجوی ترم سه بیوتک میخوام بدونم با کارشناسی کجاکاربهم میدم

[پاسخ]

سلام من امسال کنکوریم بی نهایت به این رشته علاقه دارم ولی از سخت بودنش میترسم راهنمایی کنیدلطفا در مورد حداکثر رتبه قبولی سراسری این رشته هم بگیدممنون

[پاسخ]

سلام.من دانشجوی ارشد بیوتکنولوژی میکروبی هستم.ایا میتونم درمقطع دکتری بیوتک دارویی ادامه تحصیل کنم.اخه یکی ازشرایط رو داشتن مدرک دکتری داروسازی نوشته بودید؟باتشکر

[پاسخ]

صالح پاسخ در تاريخ 07/11/1392 9:32 ق.ظ:

بله میتونید شرکت کنید طبق اطلاعیه جدید سازمان سنجش لینک این خبر نیز در سایت sanjeshp.ir موجود هست

[پاسخ]

سلام با تشکر از سایت خوبتان من ارشد زمین شناسی دارم، خواستم امسال بیو تکنولوژی از طریق آزمون سراسری شرکت کنم. ولی متاسفانه گرایش دارویی این رشته فقط برای فارغ التحصیلان دارو می باشد. یک سوال از شما عزیزان دارم اینکه اگر این رشته را شرکت کنم گریشی مرتبط با دارو دارد یا نه. دوما طوری که از اسم این رشته بر میاد واقعا مراکزی واسه تحقیقات دارد یا فقط اسمی هست مثل بعضی رشته های دیگر؟ لطفا اگر امکانش هست واسم ایمیل بزنید. بازم ممنونم.

[پاسخ]

سلام من دانشجوی رشته ی کارشناسی اتاق عمل هستم خواستم بدونم من میتونم در ارشدبیوتکنولوژی پزشکی شرکت کنم؟آیا شرط معدل وجود داره؟مرسی.

[پاسخ]

سلام خسته نباشیدمن دارمانتخاب رشته میکنم وبه این رشته علاقه مندشدم نمیدونم چیکارکنم آخه رتبه ام به این رشته نمیخوره اون بنده های خدایی مثل من که این وضعیت رودارن وبه این رشته علاقه مندی شدیدی دارن تاآخرعمرشون بایدآرزوبه دل بمونن لطفااگرمیشه سریعاراهنماییم بکنین چون زیادوقت ندارم ممنون

[پاسخ]

مدير سايت پاسخ در تاريخ 22/05/1392 10:44 ق.ظ:

هیچ وقت در زندگی خودتان را در گیر ایکاش و آرزومندی نکنید. اول توانایی خودتان را ارزیابی کنید و بعد باتوجه به اون گام بردارید. تلاش درست = بهبود اگر برنامه ریزی درستی برای هدفتان دارید مطابق آن عمل کنید و اگر ندارید , همین حالا برنامه ریزی کنید. کور کورانه درس خواندن = عمر تلف کردن موفق باشید

[پاسخ]

ممنون دوست عزیز بابت مطلب زیبای شما راستش من عاشق تحقیق در زمینه بیماری ها هستم و برا همین میخواستم برای رشته داروسازی بخونم اما امسال کنکور رو خراب کردم و خیلی هم بد زدم بازم شما بهتر میدونین امکان داره من با هوش متوسطم بتونم توی این رشته قبول بشم؟؟؟ یا اینکه این رشته فقط برای بچه های نابغه ست

[پاسخ]

مدير سايت پاسخ در تاريخ 22/05/1392 10:47 ق.ظ:

قبول داریم که بعضیها از بعضی دیگر توانمند تر بنظر می رسند اما شما می توانید با برنامه ریزی و آموزش درست , از حدکثر توانایی خود در جهت رسیدن به هدف بهره بگیرید. نگران نباشید . اگر صحیح و مطابق با علاقه و توانایی تان تلاش کنید , حتما به خواسته تان می رسید. موفق باشید

[پاسخ]

سلام برای قبول شدن در رشته بیوتکنولوزی حداکثر چه رتبه ای باید به دست بیارم ؟چه دانشگاه هایی رشته بیو داره؟

[پاسخ]

سلام من سوم ریاضی هستم. مردد بودم که در چه رشته ای ادامه بدم تا این که اطلاعاتی راجع به بیو بدست آورد و این رشته رو در نظر دارم.. می خواستم بدونم از ریاضی هم میشه رفت یا باید تغییر رشته بدم برم تجربی؟؟؟؟

[پاسخ]

k I m I a پاسخ در تاريخ 31/03/1393 2:36 ب.ظ:

سلام دوست عزیز… من امسال کنکوریم وبیو تکنولوژی یکی از رشته هایی که برای ادامه تحصیل در نظر دارم رشته تحصیلیم هم ریاضیه! لازم نیس رشته تو تغییر بدی هم بچه های تجربی و هم بچه های ریاضی میتونن بیوتکنولوژی رو بخونن موفق باشی :-))

[پاسخ]

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *